Měníme předměty
na výjimečné dárky
Chci nabídku

Hrnky s potiskem, personalizovaný a originální dárek

Zverejnený

Originální dárek, či předmět, který bude sloužit k sebereprezentaci? Hrnky s potiskem jsou v dnešní době stále oblíbenějším předmětem. Ať už mluvíme o brandových hrnkách s jednoduchým designem, až po složité ilustrace. Možnosti potisku hrnků jsou téměř neomezené a umožňují každému vytvořit vlastní design a vložit do něj svou osobnost, styl, nebo značku. V tomto článku se podíváme na to, proč jsou hrnky s potiskem tak populární, jaké technologie na potisk používáme a jaké typy hrnků k potisku nabízíme!

Máte grafiku, ale nevíte jakou technologii vybrat? Udělali jsme pro vás takový malý tahák, který využijete, když si nebudete vědět rady.

  • Logo nebo vektorová ilustrace (1-3 barvy) - tampoprint
  • Logo nebo vektorová ilustrace (1-5 barev) - výpal
  • Ilustrace, či logo bez barvy - gravír
  • Fotky, loga a ilustrace - sublimace

V následující části si rozebereme technologie jako takové a tím vám odpovíme na otázky. Na výběr máme hned ze 4 druhů. Vybraný typ technologie nejen ovlivňuje cenu výrobku, ale i životnost potisku.

Jaké jsou možnosti potisku a jak se liší v trvanlivosti a vzhledu?

Tamponový potisk

Funguje na principu přenosu barvy z tamponu na předmět, kdy se na silikonový váleček (tampon) dostane barva z tiskové desky. Tento typ technologie je perfektní pro vybarvení detailů a můžeme
zde využít i obrovskou škálu barev. Nevýhoda však je, že tento tampon může být velký maximálně 7x7 cm a na hrnek tak můžete dát maximální velikost potisku v šířce 4 cm. Proč? Velké zakřivení by zdeformovalo potisk, proto je vhodné tuto technologii využít na povrch, který je méně zakřivený. Nevýhoda je nestálost barvy v případě, že se hrnek umyje v myčce nádobí. Možnost tohoto potisku je od 10 ks.

Výpal na hrnek

Zde se design aplikuje na keramický povrch hrnku pomocí přenosného papíru, nechá se vysušit a následně se vypálí v peci. Hrneček si můžete nechat potisknout celý dokola zvenku i zevnitř. Trvanlivost potisku je skvělá, a proto nemusíte mít strach hrnek vložit do myčky. Možnost tohoto potisku je od 50 ks z toho důvodu, že příprava pece a její provoz su energeticky náročné.

Gravírování laserem

Vysoká přesnost a preciznost. Od barevných návrhů se můžeme přesunout k laserovému typu potisku. Zde laser vypálí do hrnečku i ty nejjemnější detaily. K tomuto typu je potřeba kontrastní návrh - ať už se jedná o text, nebo například logo. Tato technologie je určená především pro hrnky, které jsou kovové, nebo mají speciálně upravený barevný povrch. Například u černého kovového hrníčku laser odstraní tuto vrchní vrstvu a zůstane tam jen kov. Gravír můžeme použít ale i na skleněné hrnky. Možnost tohoto potisku je od 5 ks.

Sublimace

Určitě znáte hrnky, které na sobě nesou fotku. K tomu se používá tento proces zvaný sublimace. Zde jste omezeni jen tím, že většina hrnků určená na potisk sublimace, je bílá.
Možnost tohoto potisku je od 1 ks.

Jaký je minimální počet hrnků, který mohu objednat?

Minimální počet objednávky hrnků závisí od ceny celkové objednávky, kterou máme stanovenou na 2500,- Kč. (100EUR)

Jaký je průměrný čas realizace objednávky od designu po dodání?

Průměrný čas realizace objednávky se pohybuje od 7 do 14 dní. Závisí to hlavně na druhu zvolené technologie a dále na dostupnosti vybraného produktu.

Můžu získat vzorek před finální objednávkou?

Ano, realizujeme vzorky pro technologii sublimace, gravíru, tampoprintu v ceně 750,- Kč za kus a dopravu.

Jaké jsou vaše doporučení pro udržování kvality potisku?

V případě tampoprintu určitě na hrnky nepoužívat myčku na nádobí. Pro ostatní typy potisku je možné použít běžnou péči, od ručního mytí, až po myčku na nádobí.

Jsou vaše materiály a technologie šetrné k životnímu prostředí?

Sklo a kov jsou recyklovatelné. Dále máme v nabídce hrnečky vyrobené z různých příměsí recyklovaných materiálů, jako je eko plast. Eko plast je směsí plastu a pšeničné slámy, či bambusu.

Jaké jsou možnosti pro dodání a distribuci?

Dodání je formou kurýra GLS, nebo přes osobní odběr.

Jaké typy hrnečků u nás můžete vybrat?

Je jich opravdu nepřeberné množství, ale ukážeme si aspoň hlavní rozdělení, které nabízíme.

  • Skleněné hrnky – na webu najdete hrnky z čistého skla, ale i matné z pískovaného skla. Zde je vhodné použít technologii gravíru, nebo tampoprintu.
  • Porcelánové / keramické hrnky - největší klasika, kterou najdete v každé domácnosti, kavárně, nebo kanceláři. Zde je vhodné použít technologii výpalu, nebo tampoprint.
  • Plastové hrnky – využijete hlavně na cestách, kdy u sebe nechcete tahat těžké hrníčky a zároveň potřebujete skladného parťáka. Nebo jsou skvělou alternativou, pokud hrozí, že se vám můžou klasické hrnky lehce rozbít. Zde je vhodné použít technologii uv tisk.
  • Hrnky z eko plastu a ekologických materiálů - Eko plast je směsí plastu a pšeničné slámy, či bambusu. Pokud máte rádi udržitelné věci, které se zároveň snadněji dokáží rozložit v přírodě - tenhle typ hrnku je přímo pro vás! Zde je vhodné použít technologii tampoprint.
  • Silikonové hrnečky, neboli keepcupy – největší bestseller pro nápoj, který si můžete vzít s sebou. Do auta, do tramvaje, nebo prostě po cestě do práce. Jsou udržitelné, můžete je využívat stále dokola a navíc vám nápoj vydrží teplý/studený.Zde je vhodné použít technologii tampoprint.
  • Kovové hrnky – tyto hrnky jsou skvělé hlavně díky jejich výdrži. S povrchovou úpravou smaltu se zajišťuje jejich skvělý barevný vzhled. K dispozici jsou i hrnky z nerezové oceli, které můžou mít namísto ouška i skobu a tak se stávají věrným společníkem všechny milovníky turistiky, či horolezectví. Zde je vhodné použít technologii gravíru.

Proč si pořídit hrnky s potiskem?

Vaše logo na hrnečku může během dne vidět několik lidí a několik očí. Je to taková reklama zadarmo. Pokud je hrníček navíc praktický a pěkný, lidé si ho oblíbí a Vaše značka tak dostane pozornost. Čím víc je Vaše logo na očích, tím víc si ji kolegové, přátelé, nebo zákazníci dostanou do paměti a vytváří spojení dobrého pocitu s Vaší značkou. Můžeme říct, že si z naší nabídky opravdu vybere každý.

Na jakou příležitost se hrníčky hodí?

  • Pro nové zaměstnance jako starter pack
  • Jako dárek k nákupu pro vaše zákazníky/klienty
  • Vzpomínkový předmět z dovolené, nebo jakékoliv události
  • Absolventský předmět ze školy
  • Dárek pro vaše blízké

A jaký typ hrnečku a technológii bychom doporučili?

Pokud chce klient dosáhnout pěkného a dlouhotrvajícího vzhledu, který vydrží i myčka - doporučujeme vybrat keramické hrnečky s technologií výpalu. Jedná se o kvalitní produkt a zároveň krásný dárek. V případě, že chcete hrníčky pouze na rozdávání, doporučíme vám základní bílý keramický hrnek s technologií sublimace. Můžete se podívat na naše reference od věrných zákazníků zde.

Ak sa chcete dozvediet viac o tom aký typ potlace vybrať pozrite si aj blog Jaký potisk zvolit na skleničky a hrníčky

Autor článku:

František Harangózo

Grafik

Fero je zkušeným grafikem, designérem a online manažerem. Již od střední školy se věnuje grafickému designu, ke kterému časem přibyl také zájem o online marketing. Stále na sobě pracuje a rád se rozvíjí. Klientovi umí lidskou řečí a s pokorou vysvětlit i složité termíny a postupy. Fero pomáhá firmě i klientům růst už téměř 10 let.

Vytvořit rychlou poptávku